Vállalatfelvásárlások esetén jelentős értéket tudunk nyújtani ügyfeleinknek a kutatási, elemzési, és a tárgyalási szakaszban egyaránt. Külső tanácsadóként hozzájárulunk a hatékony tárgyalási légkör kialakításához, a vevő és az eladó közötti kulturális különbségek áthidalásához, biztosítjuk, hogy ügyfelünk érdekei minden tekintetben érvényesüljenek és a tranzakció sikeresen záruljon.

Vállalatfelvásárlási ügyfeleink többnyire:

  • Helyi vállalatok, akik belföldi vagy külföldi vállalatok felvásárlásával szeretnék növelni árbevételüket és nyereségüket, illetve új technológiák vagy piacok megszerzésére törnek,
  • Külföldi vállalatok, akik szeretnék megvetni a lábukat a kelet-közép-európai régióban,
  • Magántőke alapok, akik kivásárlásban, vagy iparági konszolidációban érdekeltek,
  • Menedzsment vagy kereskedelmi tapasztalattal rendelkező vagy vagyonos magánszemélyek, akik keresik a menedzsment-kivásárlási, vagy -bevásárlási lehetőségeket.

Közép-európai vállalatok külföldi felvásárlásai során az IMAP nemzetközi hálózatán keresztül a Concorde MB Partners nemzetközi vállalatfelvásárlási csapatot állít fel a célországokban működő partnereink részvételével.

A felvásárlási folyamat komplex és általában időigényes. Ezért javasoljuk, hogy minél korábban vegye fel velünk a kapcsolatot a tranzakció pénzügyi, üzleti, jogi és adózási feltételeinek optimalizálása érdekében.

A Concorde MB Partners kész a teljes felvásárlási folyamat lebonyolítására, a vevő helyzetének elemzésétől, a sikertényezők meghatározásán, a célvállalatok azonosításán és megbízónk személyének felfedése nélküli becserkészésén át, a tárgyalások lefolytatásáig és a tranzakció zárásáig.

A tranzakciókat a társaság jogi szakértőivel együttműködésben – illetve, ha indokolt – külső specialista ügyvéd, adótanácsadó, esetenként könyvvizsgáló bevonásával bonyolítjuk. A felvásárlási folyamat a vevő jellegétől függően változhat, például: (i) akvizíciós folyamat szakmai befektető számára, meghatározott célvállalat nélkül, (ii) akvizíciós folyamat a bevásárlást célzó menedzsment számára, vagy (iii) egy konkrét vállalat felvásárlásához kapcsolódó megbízás.