Tőzsdei tranzakciók2019-12-03T11:47:28+00:00

A Concorde MB Partners a Concorde Értékpapír Zrt., a legnagyobb magyar értékpapír kereskedő cég leányvállalataként, valamint a BÉT Xtend piacának regisztrált Kijelölt Tanácsadójaként a hazai tőkepiac egyik legaktívabb szereplője.

Tapasztalataink2019-12-03T11:50:55+00:00

Egyedülálló tapasztalatokkal rendelkezünk nemzetközi és hazai intézményi, valamint magánbefektetőket megcélzó nyilvános és zártkörű tranzakciók lebonyolításában. A ’90-es években részt vettünk szinte minden jelentősebb budapesti tőzsdei bevezetésben és részvényértékesítésben, így többek között a MOL, a TVK, a Borsodchem és a Magyar Telekom több tranzakciójában is.

A nagy tőzsdei privatizációs hullámot követően vezető szervezőként működtünk közre az elmúlt évek sikeres, középméretű tőzsdei bevezetéseiben: a Duna House, az FHB Jelzálogbank és az Állami Nyomda nyilvános forgalomba hozatalában, valamint a Danubius Hotels Nyrt. részvényeire szóló nyilvános vételi ajánlat lebonyolításában is közreműködtünk. Legfrissebb referenciaként említhetjük, hogy független szakértői véleményt készítettünk az E.ON Hungária Zrt. nyilvános vételi ajánlatáról az ELMÜ Nyrt. és az ÉMÁSZ Nyrt. megbízásából. A tranzakció során a két társaság igazgatóságát képviseltük az E.On által felajánlott tranzakció értékelésében.

Megfontolások2019-12-03T11:50:46+00:00

Egy társaság tőzsdei bevezetése és tőkepiaci részvényértékesítése általában lényeges változásokat hoz a vállalat és tulajdonosai életében, ezért komoly előkészületeket kíván meg. A tulajdonosoknak fel kell készülniük a tőzsdei befektetőkkel, mint tulajdonostársakkal való kapcsolat kialakítására, a társaság transzparens irányítására, a befektetők rendszeres információ-ellátására. A tranzakcióhoz továbbá vonzó befektetési lehetőséget megjelenítő “befektetési történetet” kell kialakítani, friss tőke bevonása esetén pedig részletes beruházási-befektetési tervet kell készíteni. Meg kell találni a megfelelő tranzakciós struktúrát, a megfelelő időpontot, majd pedig az érdekelt befektetők lehető legszélesebb körét a társaság számára optimális tulajdonosi struktúra és az elérhető legjobb értékesítési ár biztosítása érdekében.

Új platform: BÉT Xtend2019-12-03T11:50:31+00:00

Budapesti Értéktőzsde (BÉT) 2017-ben indult piaca, az Xtend a közepes méretű vállalkozások növekedési terveit támogatja, lehetővé téve a nyilvános működést részvényértékesítési kötelezettség nélkül. Az Xtend piac a Tőzsde által üzemeltetett multilaterális kereskedési platform, amely a BÉT szabályozott piacához képest könnyített feltételrendszert alkalmaz. A BÉT Xtend-en elsősorban tájékoztatási kötelezettségeket kell teljesíteniük a kibocsátóknak, valamint folyamatos szerződéses viszonyt kell fenntartaniuk egy Kijelölt Tanácsadóval. A kibocsátók bevonzása érdekében két lényegi ösztönző is elérhető a BÉT Xtend-re kívánkozó kibocsátók számára. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapban több mint tíz milliárd forint forrás áll rendelkezésre azoknak a vállalatoknak, amik a BÉT Xtend-re bevezetik a részvényeiket, valamint a tőzsdére lépéshez kapcsolódó felkészüléshez is elérhető állami támogatás.