Cégérték2020-08-04T14:41:26+00:00

Új számunk

Cégérték – 2020. július

132020. 07.

BEVEZETŐ

SOK SZERETETTEL ÉS NAGY TISZTELETTEL KÖSZÖNTÖM KEDVES OLVASÓINKAT A 2020-AS ÉV NYÁRI SZÁMÁVAL. A CÉGÉRTÉK MOSTANI SZÁMA KÜLÖNLEGES TRANZAKCIÓS VILÁGBA, A TULAJDONOSOK ÁLTAL ELADOTT, MAJD VISSZAVÁSÁROLT CÉGEKKEL KAPCSOLATOS TRANZAKCIÓK KÖZÉ VISZI AZ OLVASÓT. UGYAN SOK ILYEN ÜGYLET NEM VOLT A HAZAI ÜZLETI ÉLETBEN, ÁM EZEK SZÁMA AZ ELMÚLT HÓNAPOKBAN HIRTELEN MEGUGROTT; INNEN JÖTT AZ ÖTLET, HOGY ÉRDEMES VOLNA KIELEMEZNI EZEKET. MELYEK AZ INDÍTÉKOK, A MOTIVÁCIÓK EGYIK ÉS MÁSIK OLDALON; MI A FOLYAMATA EZEKNEK, ÉS VÉGEREDMÉNYBEN: LEHET-E VELÜK PÉNZT KERESNI?

Tovább olvasom

132020. 07.

ELADTAM A CÉGEM – VISSZAVÁSÁROLNÁM

BÁR RITKA, MINT A FEHÉR HOLLÓ, AZ UTÓBBI HÓNAPOKBAN TÖBB OLYAN ÜGYLET IS NAPVILÁGOT LÁTOTT, AMELY SORÁN CÉGÉT KORÁBBAN ELADÓ VÁLLALKOZÓ VESZI VISSZA A VÁLLALATOT. MI MAGUNK IS RÉSZT VETTÜNK ILYEN FOLYAMATBAN A KÖZELMÚLTBAN. MILYEN OKOK VEZETNEK ILYEN TRANZAKCIÓKHOZ?Tovább olvasom

132020. 07.

„A CÉGET JÓ ÖTLET VOLT ELADNI, ÉS ROSSZ ÜZLET VISSZAVENNI” – INTERJÚ DR. FUTÓ PÉTERREL A FUNDYVAL KAPCSOLATOS TRANZAKCIÓIRÓL

EGY ZUGLÓI HÁZ PINCEHELYISÉGÉBŐL INDULÓ, CUKORKA ÉS NYALÓKA GYÁRTÁSÁRA SPECIALIZÁLÓDOTT CSALÁDI VÁLLALKOZÁS TÍZ ÉV ALATT A MAGYAR ÉDESIPAR MEGHATÁROZÓ SZEREPLŐJE LETT. DR. FUTÓ PÉTER A FUNDY ÉPÍTÉSE KÖZBEN INGATLANPORTFÓLIÓT IS VETT; A KERESKEDELEM ALAPVETŐ MEGVÁLTOZÁSA MIATT A CÉGÉPÍTÉS TIZEDIK ÉVÉBEN ÚGY DÖNTÖTT, ELADJA ÉDESIPARI ÉRDEKELTSÉGEI NAGY RÉSZÉT, ÉS AZ INGATLANÜZLETRE FÓKUSZÁL. A FUNDY VEVŐJE AZONBAN RÖVID IDŐVEL AZ ELADÁS UTÁN FELAJÁNLOTTA VISSZAVÉTELRE A CÉG EGY RÉSZÉT, AMIVEL A FUTÓ CSALÁD ÉLT IS. DE AZ ÉDESIPARI PORTFÓLIÓ SOSEM TUDOTT A RÉGI SZINTRE VISSZAKAPASZKODNI, EZÉRT ÚJRA ELADÁSRA KERÜLT. EZ A FUTÓ CSALÁD ÉS A FUNDY TÖRTÉNETE DIÓHÉJBAN. A TÖBBI KIDERÜL AZ ALÁBBI INTERJÚBÓL.

 

Tovább olvasom

132020. 07.

TARTÓSNAK ÉPÍTVE – HÁROM ÉVTIZED UTÁN IS RELEVÁNS?

TIPIKUS AMERIKAI STÍLUSBAN ÍRÓDOTT A TARTÓSNAK ÉPÍTVE CÍMŰ KÖNYV. EZ A BESTSELLER ESETTANULMÁNYOK TÖMEGÉN KERESZTÜL MUTATJA BE, HOGY MI KELL AHHOZ, HOGY EGY CÉG 50, 100 VAGY AKÁR 200 ÉVIG SIKERES LEGYEN. HARMINC ÉVVEL A PUBLIKÁCIÓ UTÁN MEGNÉZTÜK, HOGY VAJON TOVÁBBRA IS IGAZ-E, AMIT ÁLLÍTANAK: MEGTALÁLTÁK A TARTÓS ÉS SIKERES CÉGEKET, ÉS AZONOSÍTOTTÁK A TITKOS RECEPTJÜKET.

Tovább olvasom