A Concorde MB Partners strukturált finanszírozás szervezésével segít fejlődő és bajba jutott vállalkozásokat, vállalkozókat, akik a tulajdonosi kontroll elvesztése nélkül akarnak készpénzt kivonni cégükből. A finanszírozási tranzakciók jellemzően az alábbi módokon történnek:

Növekedési tőke

Forrásszerzés magántőke-, illetve családi alapoktól, a vállalat növekedésének felgyorsításához, hogy az domináns piaci pozíciót szerezhessen, vagy eladható méretet érhessen el.  Ritkán valósul meg vegytiszta formában, gyakran üzletrész értékesítéssel vagy tőkekivonással párosul (lásd alább), mert az alapítók nem szeretik az irányítást részben sem átadni anélkül, hogy egy jelentősebb összeghez jutnának.

Kivásárlás-finanszírozás

Segítjük cégvásárló ügyfeleinket szakmai felvásárlásokhoz banki-, mezzanin, vagy magántőke finanszírozást bevonni.  Az eladó oldalán esetenként „csatolt finanszírozást” szervezünk, amelyet a vevők „tálcán kapnak” a tőkebefektetésük mellé, hogy teljes árat tudjanak ajánlani a vállalatért.  Olykor a kivásárlást vezető belső, vagy külső menedzsmentet is segítjük, ha azoknak nincs elég tapasztalata a befektetők és a bankok kezelésében.

Osztalék-előfinanszírozás / tőkekivonás

Erről akkor beszélünk, ha egy cégtulajdonos a vállalatának nyújtott hitelből vagy kisebbségi tőkebefektetésből fizet magának osztalékot. Az osztalék előfinanszírozásra nyújtott hitelek/befektetések tipikusan nem haladja meg a társaság értékének 20-40%-át, mert a finanszírozók biztosítani akarják, hogy a tulajdonos nem dobja majd a lovak közé a gyeplőt, hanem őket is segíti pénzt keresni a tranzakció után.

Adósságátrendezés

Számos bajba jutott vállalkozás képes a túlélésre az adósságok újratárgyalásával a csődeljáráson kívül is. A bankok nem könnyen írnak le adósságokat, ezért egy tapasztalt és hozzáértő bankárra van szükség, hogy meggyőzze őket ennek szükségességéről. A vállalkozókat hiteleik újrastrukturálásával és friss tőkebevonással segítjük, hogy megmentsék cégüket. Jobb az újrakezdés kicsiben, mint a piacról való kivonulás és a nehezen felépített jó hírnév elvesztése.