Cégeladást, tőkebevonást, menedzsment-kivásárlást, üzletrész értékesítést megelőzően, vagy jogvita esetén, vállalkozóknak és cégtulajdonosoknak szükségük lehet arra, hogy felmérjék cégük piaci, eszközalapú és forgalmi értékét. Fontos, hogy tudják, hogy adott esetben nagyságrendileg milyen vételárra számíthatnak szakmai, pénzügyi vagy menedzsment eladás, vagy akár per kimenetele esetén.

A Concorde MB Partners munkatársai praxisuk során több mint 200 cégértékelést végeztek cégeladási, tőkebevonási, felvásárlási tranzakciókhoz, cégükkel tőketranzakciót tervező ügyfelek számára, perek előkészítése vagy kivédése, illetve holdingstruktúrák dokumentálása céljából.

Cégértékeléseinket a nemzetközi befektetési bankok standardjai szerint: diszkontált cash flow alapon, tranzakciós és tőzsdei adatok  alapján és egyéb módszerekkel (forgalmi értékelés, eszközértékelés, márka- és goodwill-értékelés, fedezeti értékelés, hozzáadott gazdasági érték, stb.) végezzük.

A cégek értékét meghatározó tényezőkről a Cégérték hasábjain olvashat részleteket és értékelési esettanulmányokat, de természetesen szívesen állunk rendelkezésére személyesen is.