Tőzsdei tranzakciók

Ügyfeleink számára a tőkepiacon nemzetközi és hazai intézményi, valamint magánbefektetők megcélzásával bonyolítunk nyilvános és zártkörű tranzakciókat. A ’90-es években részt vettünk szinte minden jelentősebb budapesti tőzsdei bevezetésben és részvényértékesítésben, így többek között a MOL, a TVK, a Borsodchem és a Magyar Telekom több tranzakciójában is.

A nagy tőzsdei privatizációs hullámot követően a tőzsdei ügyletek száma a BÉT-en lecsökkent, azonban a Concorde MB Partners a Concorde Értékpapír Zrt-vel szoros együttműködésben továbbra is az egyik legaktívabb szereplő marad a tőkepiacon. Számos tőzsdei vállalatfelvásárlási ügylet lebonyolításán túl, vezető szervezőként működtünk közre az elmúlt évek két sikeres, középméretű IPO-jában, az FHB jelzálogbank és az Állami Nyomda nyilvános forgalomba hozatalában, legutóbb a Danubius Hotels nyilvános ajánlattételének szervezésében is közreműködtünk.

Egy társaság tőzsdei bevezetése és tőkepiaci részvényértékesítése általában lényeges változásokat hoz a vállalat és tulajdonosai életében, ezért komoly előkészületeket kíván meg. A tulajdonosoknak fel kell készülniük a tőzsdei befektetőkkel, mint tulajdonostársakkal való kapcsolat kialakítására, a társaság transzparens irányítására, a befektetők rendszeres információ-ellátására. A tranzakcióhoz továbbá vonzó befektetési lehetőséget megjelenítő “befektetési történetet” kell kialakítani, friss tőke bevonása esetén pedig részletes beruházási-befektetési tervet kell készíteni. Meg kell találni a megfelelő tranzakciós struktúrát, a megfelelő időpontot, majd pedig az érdekelt befektetők lehető legszélesebb körét a társaság számára optimális tulajdonosi struktúra és az elérhető legjobb értékesítési ár biztosítása érdekében.