A SZÉCHENYI TŐKEALAP-KEZELŐ ZRT. ÁLTAL 13 MILLIÁRD FORINT KEZDETI FORRÁSSAL IDÉN AZ ELSŐ NEGYEDÉVBEN ELINDULÓ NEMZETI TŐZSDEFEJLESZTÉSI ALAP EGYIK CÉLJA, HOGY 2-3 ÉVES FUTAMIDEJŰ TŐKEBEFEKTETÉSEIVEL FELKÉSZÍTSE A BÉT FŐ- VAGY KÖZÉPVÁLLALATI PIACÁRA TÖRTÉNŐ MEGJELENÉSRE AZ ERRE KÉPES ÉS NYITOTT CÉGEKET.

 

Ha a BÉT Xtend középvállalati piac a tőzsde előszobája, akkor a tőzsdefejlesztési alap befektetése a bejárathoz vezető út; ha az ELITE vállalatfejlesztési képzési program a nemzetközi best practice-ek átvételének színtere, akkor az alappal és az alapkezelővel való együttműködés a leendő kibocsátók növekedésének és az átláthatóságot elváró külső befektető „megszokásának” záloga. Legyen szó tehát külföldi terjeszkedés előkészítéséről, termékfejlesztésről vagy hatékonyságjavításról, az új alap hatékony, tőkeági forrásbevonási lehetőséget nyújt a szintlépés előtt álló magyar vállalkozásoknak.

Ezért is töltött el nagy örömmel, hogy – több mint 90 tranzakció és a Széchenyi Tőkebefektetési Alapban rendelkezésre álló közel 13 milliárd forint sikeres kihelyezése után – mi nyertük a Nemzeti Tőzsde-fejlesztési Alap kezelésére kiírt nyilvános pályázatot.

A Széchenyi Tőkealapkezelő Zrt.-ben felhalmozott tudás így immáron négy tőkealapon (a Széchenyi Tőkebefektetési Alapon, a Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alapon, az Irinyi II. Kockázati Tőkealapon és a Kárpát-medencei Vállalkozásfejlesztési Alapon) keresztül szinte a teljes magyar kis- és középvállalati szektor tőkeellátásához hozzájárulhat, az induló vállalkozásoktól kezdve egészen a tőzsdeképes cégekig. Fontos azonban, hogy egy vállalat növekedési potenciáljáról nem csak minket kell meggyőznie a – sok esetben a Budapesti Értéktőzsdével már valamilyen formában kapcsolatban lévő – közepes méretű cégeknek, az alap ugyanis mindig piaci társ-befektetővel közösen vesz majd részt a tranzakciókban.

Az Alapkezelő vállalatértékelések terén szerzett tapasztalata ugyanakkor nem csak ekképpen hasznosulhat a tőzsdefejlesztés érdekében. A Nemzeti Tőzsdefejlesztési Alap ugyanis részvényeket jegyezhet egy nyilvános részvénykibocsátás során, így építve a tranzakció, illetve az abban részt vevő cég iránti befektetői bizalmat is.

Nagy lelkesedéssel kezdjük tehát az új alap kezelésével kapcsolatos munkát, szoros együttműködésben a Budapesti Értéktőzsdével, valamint a vállalatfinanszírozás és a nyilvános tranzakciók terén komoly szakértelemmel rendelkező kijelölt tanácsadókkal (a BÉT Xtend „NOMAD”-jaival). Várhatóan izgalmas befektetési döntésekben és tőzsdei bevezetésekben gazdag hónapoknak nézünk elébe – ha úgy érzi, az alap jó lehetőség a cége számára, keressen minket bizalommal!