Vannak a szervezeti „nehéz emberek”. Mindannyiunk életét keserítik.
Vannak, akik mindent megengednek maguknak. Akik mindent megtehetnek. Vagy mi engedjük meg nekik? Miért? Mert félünk tőlük.


A hőzöngőktől, a szervezeti nehéz emberek külön alfajától mentsen meg az isten.

A hőzöngő akkor beszél, amikor mások látják. Négyszemközt eszköztelen, de mások előtt mindent megenged magának. Kihasználja a többiek toleranciáját, kulturáltságát, gyengeségét. Közbeszól, belebeszél. Nagyhangú. Az érintkezés megállapított szabályait nem érzi magára kötelezőnek. Általában ellenkezik, a negatívumokat nagyítja fel, a kedvező dolgokat nem szereti, nem veszi észre. Látszólag jobbítani igyekszik, de fő motivációja a feltűnési vágy. Mindig közérdekről szól, de az önérdek vezérli.

Nem az a baj, ha valaki önérdekű – a szervezet életében természetesek a külön érdekek; az a baj, ha ezek összérdekbe vannak öltöztetve, ha elfedjük, nem pedig megjelenítjük, ütköztetjük őket.

A hőzöngővel nem lehet ütközni. Nincsenek specifikus érvei – kitér és általánosít. Nem fogad el semmilyen magyarázatot. Ő az, aki leghitelesebben képviseli, a „minden /foglalkozást betöltő/ csak /lop/csal/hülye/ csúnya stb…”, az „úgyis/úgysem úgy lesz/igaz/ hazugság…” kezdetű mondatokat.

A hőzöngő látszólag tabukat döntöget, de valójában nincs nála nagyobb konformista. Pontosan azt a teret tölti be, amit hagyunk neki. Ha cégfórumon nem engedjük hőzöngeni, hőzöng az irodai környezetben, ha ezt ott sem tűrjük meg, a folyosón, ha ott sem, a kocsmában, és legvégül otthon, ott már nem pofázik vissza senki.

Bánt az a gondolat, hogy félelemből, lustaságból, toleranciából túl nagy teret engedünk a hőzöngőknek. Kifejezetten károsak, mint a férgek, a szervezet életében.

El ne mulasszuk megkérdezni, miért teszik ezt. Bármennyire is kellemetlenkednek, próbáljuk meg nyitottan figyelni, mit válaszolnak. Lehet, hogy egy őszinte beszélgetés kapcsán rájönnek, nem érdemes ezt csinálni, hasznosabban is felhasználhatják az energiáikat.

Mert a hőzöngőnél csak egy rosszabb van: a néma.

A hőzöngő legalább beszél. Bántana az a tudat, ha nem próbálnánk meg a rossz szervezeti beszédet jóra fordítani.
     
Nagy Péter, vezető tanácsadó
Konett Team