A BRÜSSZELI TŐZSDÉN JEGYZETT KÁVÉSZOLGÁLTATÁSSAL ÉS MŰANYAG CSOMAGOLÓANYAG GYÁRTÁSSAL FOGLALKOZÓ MIKO GROUP 70 SZÁZALÉKOS RÉSZESEDÉST VÁSÁROLT A DÁN VÁLLALATI KÁVÉSZOLGÁLTATÁSRA SPECIALIZÁLÓDOTT ABC MOKKA-BAN.


Az ABC Mokka két társaság, az ABC Kantineautomater és a Mokka Kompagniet egyesülésével jött létre 2012-ben. A 2012-ben 6,5 millió eurós árbevételt elérő és 20 alkalmazottat foglalkoztató társaság elsősorban nagy- és középvállalatok számára kínál irodai kávészolgáltatást, valamint értékesít kávéautomatákat. Elsődleges működési területe Koppenhága és környező térsége, ahol számos nagyvállalat globális, illetve skandináviai központja található.

A Miko már több mint 200 éve tevékenykedik a kávéiparban, valamint 35 éve nyújt műanyag csomagolási szolgáltatást. Részvényeivel 1998-óta kereskednek a brüsszeli értéktőzsdén. A Miko ?kétpilléres stratégiát? követ, melynek keretében két fő üzletága ? a kávészolgáltatás és a műanyag csomagolás ? gyakorlatilag független entitásokként működnek, külön menedzsmenttel, annak érdekében, hogy mind a két üzletág követni tudja a maga növekedési pályáját. A csoport 700 főt foglalkoztat és 138 millió euró árbevételt ért el 2012-ben. A Miko egy nemzetközi vállalatcsoport, mely leányvállalatain keresztül jelen van Belgiumban, Franciaországban, az Egyesült Királyságban, Hollandiában, Németországban, Svédországban, Lengyelországban, Csehországban, Szlovákiában és Ausztráliában.

Ezzel a tranzakcióval a Miko folytatta a svéd Kaffekompaniet márciusi megvásárlásával elkezdett terjeszkedését a skandináv régióban. Hosszú távú tervei között szerepel, hogy tovább növeli jelenlétét az európai piacon. A tranzakciót követően az ABC Mokka három korábbi tulajdonosa megtartotta 30%-os részesedését a társaságban és vállalták, hogy a későbbiekben is ellátják a menedzsment feladatokat.

A tranzakcióban az IMAP belga partnere, a Winx Capital a vevők tanácsadójaként vett részt.