A KJK Capital finn független vagyonkezelő társaság december elején többségi részesedést vásárolt a szlovén Iskra ISD műanyag és fém alkatrészeket előállító ipari csoportban.


A szlovén Iskra csoport műanyag és fém alkatrészeket állít elő az autóipar, elektronikai ipar és háztartáselektronika ipar számára. A Csoport négy különálló leányvállalata foglalkozik fröccsöntéssel, fémöntéssel, esztergálással és galvanizálással. A többségi tulajdon megszerzésére egy nyílt akciót követően került sor, ahol a KJK-nak sikerült megvásárolnia a menedzserek tulajdonrészének 51%-át. A Iskra vezetősége ezzel, és további akvizíciókkal, partnerségi megállapodásokkal szeretné biztosítani a cég külföldi terjeszkedését és fejlődését.

?Attól tartunk, hogy nem érjük meg 2020-at, ha továbbra is csupán alkatrészek gyártásával foglalkozunk. Új ötletekre és gyorsabb fejlődésre van szükségünk, hogy szisztematikus félkész termék exportőrökké válhassunk?- nyilatkozta Jure Tepina, a cég vezérigazgatója.

Az exporttal kapcsolatosan konkrét célkitűzése is van a cégnek: árbevétel több mint kétharmadát szeretnének export eladásaikból biztosítani. Múlt évben 26,9 millió euró árbevételt és közel 1,9 millió euró profitot generáltak. A tervek szerint a következő években több mint 3 millió eurót fordítanának modernizálásra, bővítésre.

A 25 éves szakmai tapasztalattal rendelkező KJK Capital 2010-ben alakult független vagyonkezelő társaság több mint 450 millió eurós kezelt vagyonnal. Befektetői körébe TOP vállalatok és neves üzletemberek tartoznak, elsősorban Finnországból, Dániából és Észtországból.

Az IMAP horvát partnere az Ascendant Capital Advisors az eladó tanácsadójaként működött közre