clipboard03

Budapest, 2016. december 15.

Az október végi szerződéskötést követően a pénzügyi zárása is megtörtént Magyarország egyik vezető, nagy bonyolultságú precíziós forgácsolt alkatrészeket, részegységeket és készülékeket gyártó társasága, a CNC Rapid Kft. eladásának.

Közel negyed évszázados szakmai múltjával a győri CNC Rapid Kft. az egyik vezető szereplővé nőtte ki magát a hazai egyedi-, kis- és közepes szérianagyságú precíziós alkatrész megmunkálási piacon. A 120 főt meghaladó munkaerőt foglalkoztató társaság folyamatos fejlesztései révén több mint 150 berendezéssel és azokból kialakított megrendelő-specifikus gyártószigeteivel közel 3 milliárd forint árbevételt ér el több mint 3 000 típusú alkatrész gyors, pontos és rugalmas gyártásával, melyeket elsősorban a vasútipar és a szivattyúgyártás területén hasznosítanak.

A társaságot a Vestin Equity-n keresztül magyar magánbefektetői kör vásárolja meg Csoma András vezetésével, akik komoly további bővülési lehetőséget látnak a társaság gyártástechnológiai tudásában, megrendelői általi elismertségében és piaci pozíciójában. A CNC Rapid elődjét 1987-ben esztergályosmesterként megalapító Szórádi József cégvezető fokozatosan vonul vissza és adja át tudását az új vezetésnek.

A CNC Rapid eladóinak tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt