Tárgyalási és szerződéskötési szakasz

A Concorde MB Partners felveszi a kapcsolatot a lehetséges vevőkkel és koordinálja a felek közötti kommunikációt. Biztosítjuk az értékesítési folyamat hatékony lebonyolítását: (i) megfelelő ütemterv kialakítását és követését, (ii) a vevőkkel való kapcsolatfelvételt és visszacsatolásokat, és (iii) menedzsmenttalálkozók megszervezését és az eladó társaság menedzsmentjének felkészítését. Közben folyamatosan fenntartjuk a párbeszédet az érdeklődést mutató vevőjelöltekkel.

  • Amint döntés született a lehetséges vevőkkel való kapcsolatfelvételről, a Concorde MB Partners megkeresi azokat, és a titoktartási nyilatkozatok aláírását követően eljuttatja hozzájuk az információs tájékoztatót.
  • Ezt követően megkezdjük az egyeztetéseket a lehetséges vevőkkel, hogy kirajzolódjanak a társaság megvásárlásával kapcsolatos elképzeléseik, illetve az általuk egyenként ajánlott vételár. Ügyfelünknek bemutatjuk a vevőjelölteket.
  • Elemezzük a kapott indikatív ajánlatokat és azok számától, tartalmától és a vevőjelöltek érdeklődésének komolyságától függően javaslatot teszünk az eladók felé a cégértékesítés további folyamatára.
  • A szándéknyilatkozat véglegesítését követően a társaság jogászával és könyvelési részlegével egyeztetve, adatszobát szervezünk a társaság üzleti, számviteli, és jogi átvilágításának koordinálására. A lehetséges vevők ekkor kapnak lehetőséget a korábban kapott információk és adatok valóságtartalmának ellenőrzésére.
  • A végső egyeztetésekre és a tranzakció zárására a vevői és az eladó-oldali tanácsadók együttműködésével kerül sor.

A Concorde MB Partners cégértékesítési tapasztalata és alapossága biztosítja a megbízó számára legkedvezőbb potenciális vevő(kk)el való egyeztetések megkezdését. A tárgyalások során ellenőrizzük ügyfelünk céljainak megvalósulását a vételár, az eladó társaságbeli további elkötelezettség mértéke, a szavatosságok és a megállapodás egyéb feltételeinek tekintetében. Ezzel párhuzamosan mutatóujjunkat a vevő és eladó ütőerén tartva őrködünk, hogy a tranzakció félreértések és személyes konfliktusok miatt ne hiúsuljon meg.