Vállalatértékesítés

A Concorde MB Partners számos iparágban rendelkezik számottevő cégeladási tapasztalattal. Professzionális csapatunk, valamint nemzetközi kapcsolódásaink lehetővé teszik, hogy magas hozzáadott értékű tanácsadással segítsünk cégtulajdonos ügyfeleinknek reális célokat kitűzni és sikeresen lebonyolítani cégeik értékesítését. Szolgáltatásaink messze meghaladják a puszta közvetítői feladatokat, a vállalatértékesítés folyamatát tanácsadóként végigkísérjük az elképzelés megfogalmazódásától a felkészülésen át az ügylet zárásáig.

A cégeladási szolgáltatásainkat az alábbi ügyfeleknek ajánljuk:

  • Családi- és magánvállalkozásoknak, ahol a családon belüli utódlás nem megoldott, ezért fel kívánják szabadítani vagyonukat, vagy cégüket szakmai partnernek történő értékesítéssel kívánják megerősíteni.
  • Hazai vagy multinacionális cégcsoportoknak, akik az alapüzletágukhoz nem illeszkedő cégeket vagy tevékenységeket kívánnak értékesíteni.
  • Belső vagy külső menedzsmentnek, akik egy céget belülről vagy kívülről kívánnak külső finanszírozással megvásárolni.
  • Magántőke alapoknak, akik portfoliótársaságaikkal kapcsolatos kilépési-stratégia megfogalmazásában vagy megvalósításában keresnek segítséget.

Egy vállalat értékesítésére érdemes úgy gondolni, mint egy sajátos áru vagy szolgáltatás eladásához kapcsolódó marketing- és értékesítési folyamatra. A vállalatot kívül-belül fel kell készíteni az eladásra, a tranzakcióhoz pedig vonzó befektetési lehetőséget megjelenítő szakmai anyagokat kell készíteni. Meg kell találni a megfelelő értékesítési formát, a megfelelő időpontot, majd pedig vevőjelöltek lehető legszélesebb körét, akik között kialakított verseny biztosítja az eladó számára az optimális értékesítési feltételeket.

Ennek megfelelően az értékesítési folyamat több szakaszból áll és sokszor hosszabb időt vesz igénybe. A lehető legjobb üzleti, jogi, adózási és pénzügyi feltételek elérése érdekében javasoljuk, hogy minél korábbi szakaszban vegyék fel a kapcsolatot a Concorde MB Partners-szel.

A cégtulajdonosok sokszor akkor keresnek meg minket, amikor a lehetséges vevő már kapcsolatba lépett velük. Ilyenkor is szükség van specialista tanácsadóra az értékesítési taktika, a cégértékelés (beleértve a szinergiák értékelését), cash flow modellezés, tárgyalási feltételek és a vevőjelöltek kiértékelése, az adatszoba felépítése, menedzselése és a tárgyalások vezetése tekintetében.

A Concorde MB Partners a teljes folyamat levezénylését vállalja, az elemzési-tervezési szakasztól a felkészülési fázison át a végső tárgyalásokig és az ügylet lezárásáig. Mindezt a tulajdonosok jogi és adótanácsadóival szoros együttműködésben tesszük.