Cegertek_79_05

2015. szeptember

A Danubius Hotels Nyrt. 23 év után, önkéntes vételi ajánlatot követően távozik a Budapesti értéktőzsdéről.

Az egyesült királyságbeli CP Holdings Ltd. és a vele összhangban eljáró személyek sikeres közös önkéntes vételi ajánlatot tettek a Danubius Hotels Nyrt. összes törzsrészvényére 13 milliárd forint összértékben.

Az ajánlati ár részvényenként 8 ezer forint volt, ami jelentős, közel 50 százalékos felárat jelentett az ajánlat június 15-i jegybanki benyújtását megelőző 360 nap forgalommal súlyozott tőzsdei átlagárához képest.

Az ajánlattevők a sikeres ajánlattétel után élnek a törvényben biztosított vételi jogukkal, és kivezetik a Danubius Hotels-t a Budapesti Értéktőzsdéről. A Danubius Magyarország legnagyobb szállodalánca, 23 saját tulajdonú szállodát (több mint 5 500 szobát) üzemeltet, köztük a Hilton Budapestet és a Gellért Hotelt, valamint a Gundel éttermet. Emellett többségi tulajdonosa és üzemeltetője további 8 csehországi, 12 szlovákiai és 3 romániai (Szováta) szállodának.
A CP Holdings több mint 50 éve működik az Egyesült Királyságban. Többféle érdekeltsége van az Egyesült Királyságban, Magyarországon, Izraelben és Afrikában, különböző üzletágakban.
Az ajánlat lebonyolítását társszervezőként a Concorde Értékpapír Zrt. végezte a Concorde MB Partners szakembereinek közreműködésével.