Budapest, 2013. december

A VIV Zrt., Magyarország egyik vezető villamosipari társaságának operatív menedzsmentje banki finanszírozás segítségével 4 százalékról 99 százalékra növelte részesedését a bicskei villamosipari berendezéseket gyártó VIVBER Kft.-ben.

Az 50 éves szakmai múlttal és versenyképes szakértői gárdával rendelkező VIV Csoport – amely 1991 és 1996 között a németországi Siemens AG leányvállalataként működött – fővállalkozási, generál kivitelezési, tervezési, berendezés-gyártási és -karbantartási tevékenységet folytat Magyarországon és az EU országaiban. Az országos kivitelezési lefedettséggel bíró Csoport elsősorban az ipari elektromosság, energetika, épületvillamosság területén, valamint speciális felkészültséget és tapasztalatokat igénylő projektekben is részt vesz, köztük repülőterek, katonai létesítmények és tömegközlekedési infrastruktúra megvalósításában.

Adiverzifikált szolgáltatási portfólióval rendelkező cégcsoport zászlóshajói a budapesti VIV Zrt. és a bicskei VIVBER Kft., amely utóbbi nagy sorozatú, komplex villamos-ipari berendezések gyártásával és kapcsolódó szolgáltatások nyújtásával foglalkozik.

A VIV Zrt. a nyugdíjazásra készülő tulajdonos-vezetők, dr. Nagyiványi András és Nagy János, valamint a vezetésben már nem aktív tulajdonostársak kivásárlásához, és ezzel a VIV Zrt. jelenlegi operatív menedzsmentje számára a VIVBER Kft.-ben való részesedésszerzéshez (MBI) vett igénybe kedvező forrásköltségű banki finanszírozást.

A tranzakció során a Concorde MB Partners volt a Csoport kizárólagos pénzügyi tanácsadója.