Cegertek_83_07A UCMS CSOPORT KELET-KÖZÉP-EURÓPA VEZETŐ BÉRSZÁMFEJTÉSI, HR ÉS KÖNYVELÉSI
SZOLGÁLTATÓJA. MAGYAR, LENGYEL, ROMÁN, OROSZ ÉS UKRÁN LEÁNYVÁLLALATAIN, VALAMINT PARTNEREIN KERESZTÜL SZÁMOS NEMZETKÖZI BLUE-CHIP ÉS HELYI ÜGYFELET SZOLGÁL KI EURÓPA-SZERTE.

 

A Társaság tulajdonosai a Concorde MB Partners-t bízták meg a cégcsoport értékesítésével. Az időközben kiélesedett orosz-ukrán konfliktust körülölelő bizonytalanságok miatt három tranzakcióban került sor a Társaság értékesítésére. Elsőként 2015 februárjában a UCMS orosz, majd júniusban az ukrán leányvállalata került értékesítésre az orosz 1C Csoport részére. A 1C Csoport Oroszország egyik legnagyobb IT szolgáltatója.

A társaság stratégiai célként tűzte ki a szolgáltatási portfóliójának bővítését, amelyhez a UCMS megvásárolt tevékenységei, azok bérszámfejtési és HR kompetenciái kiváló alapul szolgálnak.

A UCMS magyar, lengyel és román, valamint külsős partnereken keresztül számos más európai országban végzett tevékenységei egy harmadik tranzakcióban 2016 során kerültek értékesítésre a holland székhelyű TMF Csoport részére. A TMF Csoport a világ több, mint 80 országában nyújt magas minőségű üzleti szolgáltatásokat elsősorban globális és regionális ügyfeleknek. A társaság által nyújtott pénzügyi, jogi és HR szolgáltatások vállalati struktúrák, leányvállalatok, befektetési társaságok működtetését könnyítik meg ügyfelei számára.

A UCMS Csoport ügyfélközpontúsága és országokon átívelő szolgáltatásai jól illeszkednek a TMF stratégiai elképzeléseihez, a felvásárlással pedig jelentősen erősíti regionális pozícióját a társaság.

A Concorde MB Partners a Társaság tulajdonosainak tanácsadójaként működött közre a megbízás során az értékesítési stratégia kialakításában, befektető jelöltek felkutatásában és a tranzakciók teljeskörű lebonyolításában.

 

Schilling Dániel
menedzser
Concorde MB Partners
daniel.schilling@cmbp.hu