Az idei év februárjában a felvásárlások és összeolvadások száma az Egyesült Államokban az elektronikai, információs technológiai és kommunikációs vállalatok esetében elérte a 333-at. Tavaly ugyanebben az időszakban az IMAP amerikai tagja, az OEM Capital összesítése szerint ez a szám 205 volt.


A szoftver szektor 52 százalékban képviseltette magát a bejelentett tranzakciókban, ezt követte a hardver- és rendszergyártó (23%), az IT szolgáltatások (15%) és a telekommunikációs szolgáltató szektor (10%). Februárban 9 tranzakciót bonyolítottak 100 millió dollár felett, a teljes ügyletérték elérte a 4,8 milliárd dollárt. A legnagyobb tranzakció az EMC Corporation, szoftvergyártó 2 milliárd dollár értékű felvásárlása volt a VMWare által. A második legnagyobb ügyletet, a Bain Capital és az Advent International társaságokat is magába foglaló magántőke-befektetési társaságok hajtották végre, akik a SkillSoft plc-t vették meg 1,2 milliárd dollárért.

A bejelentett felvásárlásoknál vevői oldalról az amerikai cégek 94 százalékban voltak jelen. Kettő vagy ennél több tranzakcióban Kanadából(3) és az Egyesült Királyságból(2) jövő cégek vettek részt. Bővebb információ: www.oemcapital.com