„Ez a féltékeny ügyvéd esete, aki retteg, hogy ügyfele új bizalmasra lel a pénzügyi tanácsadóban és ezután nem az ő vállán sírja majd ki magát.”


Egy csinos titkárnőnek törékeny a karrierje, ha nős főnöke van. Lehet szép is, okos is, de legyen óvatos, mert egy rossz szó, vagy gesztus és az ügyvezető felesége lapátra teszi.

Valahogy így vagyunk mi cégeladási tanácsadók ügyfeleink házi ügyvédeivel. 10-ből 9 esetben harmonikus a viszony. Mi nem vagyunk jogászok, ő nem közgazdász, megférünk egy csárdában. Sajnos a 10-ből a tizedik eset komplikált. Ez a féltékeny ügyvéd esete, aki retteg, hogy ügyfele új bizalmasra lel a pénzügyi tanácsadóban és ezután nem az ő vállán sírja majd ki magát. Ne adj isten, egy imperialista befektető karjaiba taszítja a szeretett megbízót, aki esetleg új ügyvédet hoz a házasságba. Az ilyen házasságot meg kell akadályozni. Meg kell fúrni a tranzakciót. Doktorunk ehhez széles eszköztárból választhat, mint: (i) a befektető demonizálása, (ii) az adatszoba kiherélése és (iii) az adásvételi szerződés újraírása. (E nemes taktikák külön cikket érdemelnek… talán júliusban. Most térjünk vissza a megbízás szabotázsra.)

Az ügyletfúrással nehéz biztosra menni. Erre legkorábban a megbízást követő 3–6 hónappal adódik lehetőség, amikorra már kialakulhatott a bizalom a tanácsadóval, befektetővel. Tulajunk már érzi az eurókötegek friss festékszagát… beleélte magát a szabad életbe, utazásba, vitorlázásba, vadászatba. Ilyenkor már a legnagyobb aknák sem mindig robbannak fel. Ezért sokkal biztosabb már az elején meggátolni, hogy a „betolakodó tanácsadó” betegye a lábát. E nemes cél a cégeladási megbízás elszabotálásával érhető el.

A megbízás-szabotázs legmegfelelőbb eszköze a cégeladási megbízás átírása. Az ügyfelet meg kell óvni a gonosz tanácsadótól, aki titokban abban utazik, hogy minél lassabban, jól ne adja el a vállalatot, sőt, az ipari titkok kiszivárogtatásával tönkretegye azt. A féltékeny ügyvéd szemében a cégeladási tanácsadó egyfajta pénzügyi Darth Wader, aki az ártatlan cégtulajdonost a sötét imperialista erők oldalára csábítja. Mit tehet dr. Luke Skywalker? Lézertollát surrogtatva kenyéradója „védelmére” kel.

És most lássuk a legkiválóbb konzulens-kötöző klauzulákat:
1. egyedi titkossági megállapodások E látszólag ártal-matlan toxin egy cégeladásnál hirtelen halált okozhat.  Az ügyvéd úr vétójogot kap a leendő befektetők által aláírandó titkossági megállapodásokra. Eredmény: már az első lépésnél több napos csúszás, meddő viták, egy „fittyedten” elkullogó befektető és ugye-megmondtam-mosoly ügyvédünk arcán.

2. korlátlan vagyoni felelősség A tanácsadó csak sikerdíjat kap, azt is csak ha esetleg zátonyra fut az eladás-szabotázs. E kecsegtető társadalmi munkáért cserébe, a tanácsadó vállaljon korlátlan anyagi felelősséget, ha kiszivárog a tranzakció.

3. sikerdíj csak az unokáknak Az üzlet sikerét, Dr. Skywalker határozza meg. Utólag. Ha a vételár alacsonyabb a reméltnél, hiába adta el a céget, a tanácsadó megbukott. Sikerdíj csak 100%-ig eladott cégért jár, az utolsó 1% kifizetése után 8 nappal. A fizetésért a Megbízó EVA-s cége vállal készfizető kezességet.

Ezek ellen a taktikák ellen az sem segít ha dr. Luke Skywalkerre hagyjuk az eladást. Ő örömmel elvállalja, hisz időt nyer, hogy lebeszélje ügyfelét erről az „őrült kalandról”.

Préda István