A győri KME-Alprosys cégcsoport 15 évet meghaladó szakmai múltjával vezető hazai szereplővé vált az egyedi gépek, gyártósorok, -cellák és azok főbb elemeinek tervezésében, gyártásában, összeszerelésében, karbantartásában, valamint kapcsolódó szolgáltatások nyújtásában.


A közel 3 mrd Ft forgalmú csoport vevőkörébe vezető nemzetközi autógyárak helyi leányvállalatai (így többek között az Audi, Mercedes és Suzuki), elektronikai OEM gyártók és Tier1-es, elsősorban autóipari beszállítók tartoznak.

A befektető, a Pannonbau cégcsoport működése húsz évet meghaladó múltra tekint vissza. Fő tevékenységi területei az építőipar, élelmiszeripar és gépjármű forgalmazás. Export vállalkozási tevékenységét alvállalkozóként Németországban, Ausztriában és Hollandiában végzi.

Az Alprosys napi szintű irányítását továbbra is a kereskedelem, tervezés és az operatív vezetés első számú vezetőiből álló tulajdonos-felsővezetés látja el.

A tranzakció fő hajtóerejeként a befektető az Alprosysben felhalmozott további növekedési potenciált és a kiemelkedő referencialistát jelölte meg, ezekre és az új tulajdonos kapcsolataira alapozva a társaság további autóipari ügyfelek visszatérő beszállítójává válhat.

Az Alprosys eladóinak tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt.

Várkoly Dóra

elemző
Concorde MB Partners