Az LDC francia baromfifeldolgozó multinacionális társaság 2018. május 30-án bejelentette, hogy aláírta a Szabó család tulajdonában álló Tranzit-Ker Zrt. és Tranzit-Food Kft. üzletrészeinek 70%-ára vonatkozó adás-vételi szerződést. Az LDC nemzetközi terjeszkedésének egy újabb mérföldköve volt a Tranzit Csoportban történt többségi tulajdonrész szerzés.

Az elsősorban  liba- és kacsafeldolgozással foglalkozó Tranzit csoport az egyik legjelentősebb magyar baromfitenyésztő és -feldolgozó. A cégcsoport konszolidált árbevétele a 2017-es évben 108 millió euró volt, amelyhez 20 millió euró EBITDA párosult. A Tranzit csoport növekedését több esetben akvíziciókon keresztül biztosította, 2010-ben feldolgozó üzemet és keltetőt, míg 2017-ben csirke farmokat vásároltak.

Az LDC a legnagyobb francia baromfifeldolgozó cég, amely közel 4 milliárd euró árbevételt ért el 2017-ben (a Társaság pénzügyi éve 2018. február 28-án zárult). Az elmúlt években több akvizíciót is végrehajtottak Európában, csak 2017-ben három tranzakciós folyamatban vettek részt befektetőként. Az LDC export tevékenysége 2017-ben 274 millió euró árbevételt generált, amely a Tranzit Csoport akvizíciójával a CMBP várakozásai szerint jelentősen emelkedni fog.

Az LDC kizárólagos tranzakciós tanácsadója a felvásárlási folyamat során a Concorde MB Partners volt. Ez a felvásárlás a CMBP és jogelődei fennállásának legnagyobb, magánpiaci tranzakciója volt.