Győr, 2015. február

Az IAI Holding AS dán csoport leánycége, a győri székhelyű Ib Andresen Industri Magyarország Kft. Fő üzletága az acélipari szolgáltató központ (steel service center „SSC”) üzemeltetés, fémlemez- és fém megmunkálás, hengerelés. A Társaság végez továbbá acéltekercs-hasítási és precíziós acéltekerecs-darabolási tevékenységet.

A ThyssenKrupp Csoport közel 80 országban jelenlevő acélipari vállalkozás, amely több üzletágban végez tevékenységet. A magyarországi ThyssenKrupp, a Ferroglobus, az alapanyagokkal kapcsolatos szolgáltatások üzletágában aktív, ezen belül acél és egyéb fémek forgalmazását végzi, de SSC tevékenységet is ellát.

A Tranzakció során az eladók véleménye szerint a hazai növekedési lehetőségek jelentősen korlátozottak voltak, illetve nem látták annak a lehetőségét, hogy a Társaság stabilan és hosszú távon nyereségessé tudna válni. A győri operáció 2005 óta folyamatosan veszteséggel működött a hazai piacon, amelynek egyik oka a relatíve alacsony éves volumen. A Tranzakcióval a Thyssenkrupp Ferroglobus Kereskedelmi Zrt. tovább erősíti hazai jelenlétét, és Materials Processing Hungary Kft. néven, közel 200,000 tonna kapacitással tervez operálni.

A 2016 februárban a magyar Gazdasági Versenyhivatal (GVH) is engedélyezte az akvizíciót.

A Concorde MB Partners a Társaság tulajdonosainak tanácsadójaként működött közre a megbízás során.