2019 októberében sikeresen lezárult a hobbi kertészeti termékek (virágtartók, virágföldek, fűmagok, növénytápok, és kerti kiegészítők) vezető hazai nagykereskedőjének, a Terracotta Magyarország Kft-nek és leányvállalatának, a tőzegfeldolgozással és virágföld gyártással foglalkozó Terra-Tőzeg Tőzegfeldolgozó Kft-nek az értékesítése.

A 23 éve alapított Terracotta Magyarország Kft., a kertészeti eszközök vezető forgalmazója illetve disztribútora. Több mint 1 500 SKU-val szinte minden jelentős hipermarketet, DIY üzletet és diszkontot kiszolgál, ellátva ezzel 1 000-nél is több értékesítési pontot Magyarországon és a KKE régióban.

A Terra-Tőzeg Tőzegfeldolgozó Kft. kertészeti célokra gyárt többféle virágföldet és tápoldatot, melynek körülbelül 75%-át Magyarországon értékesíti a Terracottán keresztül. A Társaság saját termékei mellett saját márkás termékeket is gyárt üzletláncok részére.

A Cégcsoportot négy magánszemély, egy befektető-ügyvezető vezetésével vásárolta meg, akik a gazdaság különböző területein szerzett szaktudásukat kívánják kamatoztatni.

A tranzakcióval egy újabb olyan ügylet valósult meg Magyarországon, amelyben egy külső menedzsment volt a vásárló fél (MBI – Management Buy-In).

A Terracotta Magyarország Kft. kizárólagos tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt.