SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET A NYÁRI SZABADSÁGOLÁSOK ELŐTTI UTOLSÓ CÉGÉRTÉK-SZÁMMAL, AMI IMMÁRON A 99. CÉGÉRTÉK. BÁR NAGY LELKESEDÉSSEL, SPECIÁLIS CIKKEKKEL ÉS ELEMZÉSEKKEL, VALAMINT MEGLEPETÉSSEL KÉSZÜLÜNK AZ ÜNNEPI, 100. SZÁMRA, AZT GONDOLJUK, HOGY ÉRTÉKES GONDOLATOKAT TALÁLHATNAK EBBEN A KIADVÁNYUNKBAN IS.

 

 

 

Cikkben foglaljuk össze a „Magyar vállalatok 2030 – Túl a selejtezőn?” konferenciánkon elhangzottakat (felhívjuk kedves olvasóink figyelmét arra, hogy a www.magyarvallalatok2030.hu honlap még él és virul – egyrészt gyűjtjük a témába vágó cikkeket, másrészt a konferencia videoanyaga is megtalálható a honlapon), valamint bemutatjuk azokat a hazai vállalkozásokat, melyek tranzakció keretében léptek ki hazánk határain túlra.

Szólunk a Siemensről, mely a menedzsmentnek cégeket itthon legaktívabban eladó multi, elemezzük a 2018-as évet tranzakciós szempontból, illetve összehasonlítjuk a független menedzsmenttel rendelkező és nem rendelkező cégek egyes gazdasági mutatóit. Közgázos diákok tollából elemzést közlünk a tulajdonosi életkor és a cégek teljesítménye viszonyáról, és elemezzük azt is, hogy miért van olyan kevés összeolvadás (a tranzakciós aktivitással szemben) Magyarországon. Bemutatjuk a hazai startupokat támogató INPUT Programot, és Jalsovszky Pál, a Jalsovszky Ügyvédi Iroda vezetője a Ptk. egyes cégjogi rendelkezéseit elemzi.

Jó olvasást kívánunk a Cégértékhez, és nagyon jó pihenést kívánunk.

Szeptemberben ismét jelentkezünk!