SOK SZERETETTEL KÖSZÖNTÖM ÖNÖKET A CÉGÉRTÉK IDEI UTOLSÓ, ÜNNEPI  SZÁMÁBAN, AMELYBEN IMMÁR MÁSODIK ALKALOMMAL JELENIK MEG A LEGNAGYOBB HAZAI PRIVÁT CÉGEKET CÉGÉRTÉKÜK ALAPJÁN SORBA RENDEZŐ PRIVÁT TOP 100-AS LISTÁNK.

 

Hisszük, hogy Magyarországon a privát cégek nagyon fontos, és sokszor talán méltatlanul elhanyagolt szereplői a gazdasági életnek. Ezért izgatottan láttuk, hogy a listánk debütálása után gazdasági laptársaink közül mások is voltak, akik ötletünket felhasználva és támogatásunkat igénybe véve megjelentek saját, a hazai magáncégeket sorba rendező listáikkal. A mi listánk annyiban egyedülálló, hogy ismereteink szerint ez az egyetlen, mely a vállalkozások teljes értéke, nem pedig tőkeértéke alapján mutatja be a cégeket.

Mekkorák is a legnagyobb magyar privát cégek? A Privát Top 100 tagjai összességében közel 2000 milliárd forintnyi cégértéket, azaz átlagban majdnem 20 milliárdos értéket mutatnak fel. A legnagyobb cég 139 milliárddal szerepel a listán (összesen három darab 100 milliárd forint feletti cégértékű vállalatot találtunk), míg a legkisebb 6,5 milliárd forinttal. Örömmel köszöntjük a listán szereplőket, és drukkolunk, hogy a 2018-es évük is hasonlóan sikeres vagy még sikeresebb legyen.

Érdekli, hogyan lehet vállalatának értékét növelni? A mostani lapszámunk erre is kínál egy nagyon kézen-fekvő megoldást. Sokszor ugyanis elfelejtjük, hogy ez nemcsak a profit, hanem a cégértéket meghatározó szorzat másik elemének, a szorzónak aktív menedzselésével is lehetséges. Kollégáim erről is részletesen írnak.

Lapszámunk egyéb érdekességeket is tartalmaz. Zolnai György, a Raiffeisen Bank frissen kinevezett vezérigazgatója osztotta meg velünk, hogy hogyan látja a hazai középvállalatok helyzetét. A BAGázs Egyesület bemutatásával pedig a Zolnai úr által megnevezett egyik legnagyobb kihívásra, a feszítő munkaerőhiányra mutatunk egy lehetséges – talán kicsit idő- és munkaigényes, de mindenképpen praktikusnak tűnő – megoldási javaslatot. Állandó vendégszerzőink, a BDO a 2018-as transzferárakat érintő változással, a Jalsovszky ügyvédi iroda pedig a céges szabályok személyre szabásával foglalkozó írásokkal jelentkeznek.

Reméljük, hasznos időtöltésnek találják majd a Cégérték hasábjainak olvasását!

Ezzel kívánunk békés és szeretetteljes ünnepeket és sikeres, boldog új évet Mindnyájuknak!

Találkozzunk az új esztendőben!

Szendrői Gábor
partner
Concorde MB Partners
gabor.szendroi@cmbp.hu