A BÉFLEX TÖBB MINT 25 ÉVES TAPASZTALATTAL A HÁTA MÖGÖTT A „POINT OF COMMUNICATION” MEGOLDÁSOK LEGNAGYOBB HAZAI INTEGRÁLT SZOLGÁLTATÓJÁVÁ NŐTTE KI MAGÁT. A TÖBB MINT HÁROM MILLIÁRD FORINTOS ÉVES ÁRBEVÉTELLEL RENDELKEZŐ CSOPORT 7000 M2-ES BUDAPESTI GYÁRTÓBÁZISÁN HÁROM FŐ TEVÉKENYSÉGRE ÖSSZPONTOSÍT. STATE-OF-ART BERENDEZÉSEINEK ÉS KOMOLY SZAKTUDÁSSAL RENDELKEZŐ TERVEZŐCSAPATÁNAK KÖSZÖNHETŐEN A LEGMODERNEBB BELTÉRI ÉS KÜLTÉRI REKLÁMESZKÖZÖK ELŐÁLLÍTÁSÁRA KÉPES, LEGYEN SZÓ LED VILÁGÍTÁSÚ, ÉRINTŐKÉPERNYŐS VAGY MÉRETEIBEN EGYEDI MEGOLDÁSOKRÓL. DIGITÁLIS NYOMDÁJÁBAN NAGYFORMÁTUMÚ NYOMDAGÉPEIN AZ ALAPANYAGOK SZÉLES VÁLASZTÉKÁRA: TEXTILEKTŐL AZ ÖNTAPADÓS FÓLIÁKON ÁT A TÁBLAANYAGOK NYOMTATÁSÁIG BIZTOSÍT MEGOLDÁSOKAT. DEKORÁCIÓS STÚDIÓJÁBAN PEDIG ELSŐSORBAN CÉGES AUTÓFLOTTÁK DEKORÁCIÓJÁNAK TERVEZÉSÉT ÉS KIVITELEZÉSÉT VÉGZI. A TÁRSASÁG OPERATÍV IRÁNYÍTÁSI FELADATAIT BÁRÁN LÁSZLÓ LÁTJA EL, AKI A CSALÁDI VÁLLALKOZÁS HARMADIK GENERÁCIÓJÁNAK A TAGJA. AZ ELITE PROGRAMHOZ A MÁSODIK KÖRBEN, TAVALY ŐSSZEL CSATLAKOZTAK. BÁRÁN LÁSZLÓT A CSATLAKOZÁSUK OKAIRÓL, EDDIGI BENYOMÁSOKRÓL, VALAMINT A PROGRAMMAL KAPCSOLATOS CÉLJAIKRÓL KÉRDEZTÜK.

Honnan hallottatok az ELITE Programról? Mikor csatlakoztatok?

Először egy őszi kkv-knak szóló, generációváltási témákkal is foglalkozó konferencián találkoztunk a BÉT-tel és hallottunk az ELITE Programról. Itt tudtuk meg, hogy a programhoz való csatlakozás rendkívül jó lehetőség lenne a Béflex számára. Az első körös egyeztetésekre októberben került sor, melyek után rendkívül hamar a részvétel mellett döntöttünk. Innentől minden nagyon gyorsan ment. Egy hónap múlva, novemberben már részt is vettünk az első londoni modulon.

Miért döntöttetek a csatlakozás mellett?

Diákkoromban a hagyományos tanulási módszerekkel nálam kevesebb sikert lehetett elérni, önfejlesztőként viszont egyre fontosabbnak tartom a tanulást és a tudásmegosztást. Az üzleti életben szeretek nyugat-európai tapasztalatokból tanulni és azokat implementálni. Érdemesnek tartom a hasonló rendezvényeken vagy kurzusokon való részvételt, mivel azok kissé felrázzák és kizökkentik a csapatot a napi ügyvitelből, és frissítik az elképzeléseket. Szeretek új lehetőségek után kutatni, amelyek képesek számomra és a csapat számára is értéket teremteni.

Az ELITE egyik meghatározó megkülönböztetője, hogy itt nemcsak egy személy vehet részt a kurzusokon, hanem akár a teljes menedzsment bekapcsolódhat. Lehetőség van arra, hogy modulonként más képviselőt vagy képviselőket delegáljon a cég. Így sokkal jobban a magukénak érezhetik a megszerzett tudást és az implementálási folyamatokat. Az ELITE olyan, mint egy céges MBA.

Kik vesznek részt tőletek a kurzusokon? Hogyan férnek meg a szoros napi teendők mellett?

Az ELITE programjába igyekszünk a teljes hat fős menedzsmentet bevonni, illetve igyekszem személyesen is részt venni minden kurzuson. Az ELITE Programot egy hosszú távú befektetésként kezeljük, amelyet felhasználva egy, a Béflex értékeihez illeszkedő, profi, nagy tudású menedzsmentcsapatot kívánunk létrehozni. „A tanulásra tudni kell időt szakítani”.

Az utazás és az ehhez kapcsolódó időráfordítás nem jelent számomra extra megterhelést, hiszen üzletfejlesztés okán amúgy is rendszeresen utazom Európa-szerte. Eddig két modulon vagyunk túl, az első stratégiai témákkal foglalkozott, oda a pénzügyi területért felelős vezetőnk kísért el. A második modul az innováció világába ad betekintést, ezt a képzést a designcsapatunk vezetőjével csinálom együtt.

A rövid időt figyelembe véve sikerült már valamit implementálni a tanultakból?

Noha a tanagyag sokszor nagyvállalati példákat használ, a menedzsment igyekszik azokat lefordítani a Béflex értékrendjére és szintjére, hogy azokat implementálni tudja. A menedzsment nagyon lelkes az első két hónap után, és várják a következő két év kurzusait. Úgy tekintenek az ELITE-re, mintha egy „cégekre szabott MBA-képzés” lenne, amelynek keretében lehetőségük nyílik szakmai tudásuk széles körű fejlesztésére. A novemberi „stratégia” modulban elsajátított tudást már fel is használták a 2018-as tervek elkészítése során.

Volt esetleg más eredménye is a kurzusoknak?

Mivel a magyar piacon korlátozottak a növekedési lehetőségek, így az exportpiacokon – elsősorban németajkú területekre, a Benelux államokba, illetve Franciaországba – való terjeszkedés egyértelmű irány számunkra. A korábban jellemző 30-40%-os exportarány 2017-ben már 50% körül alakult.

Az ELITE lehetőséget nyújt, hogy számos különböző régió és iparág szereplőit ismerhessük meg. Erre a kollaborációs platform mellett a személyes kurzusok is remek lehetőséget adnak. A kurzustársaink jelenleg izraeli, magyar, bolgár, horvát, román, török, olasz és svájci társaságok vezetői és tulajdonosai közül kerülnek ki. Már rögtön az első modulon találkoztam egy izraeli, 3D nyomtatásban aktív céggel, amellyel érdemes lehet a továbbiakban együttműködni. Nem sokkal a kurzus után már decemberben meg is látogattuk a céget svájci termékbemutatójukon.

Mit vártok a folytatástól?

Nagyon izgatottak vagyunk a folytatással kapcsolatban, úgy látjuk nagyon jó döntést hoztunk az ELITE-hez való csatlakozással. Azt már most látjuk, hogy a programnak rövid távon is sok haszna van, és a képzés mellett nem elhanyagolható a közösség nyújtotta üzletszerzési lehetőség is.