2014. május

A hegesztett acélszerkezetek gyártására szakosodott Lakics Kft. többségi tulajdonrészt vásárolt az egyedi acélszerkezet tervezés, gyártás és telepítés területének egyik vezető magyarországi szereplőjében, a Rutin Kft-ben.

A Dél-Dunántúlon, közel 25 000 m2 alapterületű, évi 12 000 tonna acél-szerkezet kapacitású gyártóbázissal rendelkező Rutin Kft, főleg Nyugat-Európában és a Közel-Keleten vállal projekteket, és emellett számos egyéb külföldi – tengerentúli – referenciával is rendelkezik.

Az egyesülés során létrejött Magyarország egyik vezető acélipari vállalatcsoportja évi 10 milliárd forintos forgalommal. Megtartva önálló profiljukat a cégek továbbra is saját termékeket gyártanak, ugyanakkor egymást erősítve haladnak tovább az új piacok irányába.

A befektetéssel a Rutin Kft. lehetőséget kapott arra, hogy túllépjen a pénzügyi problémáin és immár stabil háttérrel induljon el a fejlődés útján.

A Concorde MB Partners segítette az eladót a tranzakcióra való felkészülésben, ennek előkészítésében és lehetséges partnerek felkutatásában.