A Hungaropharma Zrt. 2018. március 19-én megvásárolta a QB-Pharma Kft. 100%-os tulajdonrészét.

A QB-Pharma Kft. az első felhőalapú, számítógépes szoftvereket fejlesztő és üzemeltető vállalkozás a közforgalmú gyógyszertári számítógépes programrendszerek piacán.

A Társaság a Quadro-Byte Zrt. patika üzletágának a kiválásával jött létre 2018 februárjában. A QB-Pharma által fejlesztett rendszerek már 25 éve biztosítanak teljes körű, hatékony informatikai megoldást gyógyszertárak és intézményi betegellátók részére. A tranzakciót követően a QB-Pharma a tevékenységét önállóan, a korábbi menedzsmenttel és munkavállalókkal folytatja tovább.

A Hungaropharma Zrt. 40%-os piaci részesedésével a magyar gyógyszer-nagykereskedelmi piac legnagyobb szereplője. Az ország teljes területén több mint 2400 patikát, valamint mintegy 140 kórházat szolgálnak ki és éves szinten közel 135 millió doboz gyógyszert és egyéb gyógyhatású készítményt értékesítenek.

A QB-Pharma Kft megvásárlásával a Hungaropharma Zrt a gyógyszeripar egy új ágazatába lépett be egy jelentős piaci szereplőn keresztül, abból a célból, hogy a patikák számára nyújtott szolgáltatásait minél inkább szélesítse, valamint tőkeerős szakmai befektetőként a patikai rendszergazdák piacán fenntartsa a szolgáltatási versenyhelyzetet.

A Concorde MB Partners Kft. kizárólagos pénzügyi tanácsadóként támogatta a Hungaropharma Zrt-t a teljes folyamat lebonyolítása során, ideértve a QB-Pharma Kft. Quadro-Byte Zrt-ből való kiválását is.