Budapest, 2017. január 12.

Terra Profirent_3

A 2016 december eleji szerződéskötést követően a pénzügyi zárása is megtörtént Magyarország első számú általános gépkölcsönző társasága, a Profirent Kft. eladásának.

A Profirent Magyarország teljes területén végzi építőipari gépek és egyéb eszközök bérbeadását. Eszközparkja a kisgépektől az emelőkön át a földmunkagépekig több mint 150 termékkategóriát tartalmaz. A korábban a finn Ramirent csoport tulajdonában lévő társaságot 2013-ban vásárolta meg a Danube Sicar magántőke alap és szűk négy év alatt professzionalizálta a társaság működését és megerősítette a szolgáltatási üzletágakat. A 17 telephelyén összesen 130 főt meghaladó munkaerőt foglalkoztató társaság 2015-ben 3,3 milliárd forintos árbevételt ért el építőipari, ipari és számos egyéb iparágból származó ügyfél kiszolgálásával.

A társaságot az osztrák családi tulajdonban lévő Industrie Holding GmbH vásárolta meg. Az Industrie Holding GmbH az építőipari gépek kereskedelmével foglalkozó Terra csoporton keresztül több éve jelen van Magyarországon és a közép-kelet európai régió további 12 országában.

Az akvizíció lehetőséget teremt az Industrie Holding számára, hogy jelentős piaci pozíciót szerezzen a szolgáltató szektorban.

A Profirent kizárólagos tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt.