Budapest, 2015. február

Az igali Pek-Snack Kft-ből és annak 100%-os horvát leányvállalatából álló, 3,5 milliárd forint árbevételű cégcsoport a magyarországi fagyasztott pékáru gyártás egyik legkorszerűbb sütőipari üzemével rendelkező szereplőjeként közel 80 kereskedelmi és saját márkás termékeket fejleszt és értékesít; a Magyarországon és Horvátországban több mint 1 800 sütési pontból álló Pek-Snack franchise látványpékségek, valamint multinacionális vásárlói részére.

A Társaságot a Danube Fund magántőke alap vásárolta meg. A Galántai család tagjai – egyúttal a Társaság 1998-as alapítói – a Danube Fund vezetőiben találták meg a további növekedés és a 250 alkalmazott további biztos sorsának zálogát.

A Társaság felsővezetési folytonosságát az FMCG tapasztalattal rendelkező, még az Eladók által független menedzserként rekrutált Justin István is biztosítja. A tranzakciót követően a befektetők – a Pek-Snack korábbi években mutatott dinamikus kereskedelmi expanziójának folytatása mellett – a cégcsoport nagyon erős szerkezeti alapjai, jól átgondolt folyamatai és fejlesztési tervei révén további komoly növekedési potenciált látnak.

A Pek-Snack Eladóinak tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt.