A TPG CAPITAL, A VILÁG EGYIK VEZETŐ MAGÁNTŐKE BEFEKTETÉSI TÁRSASÁGA, 23 MILLIÓ DOLLÁR ÉRTÉKBEN INVESZTÁLT AZ INDIAI SEBZÁRÁSI TERMÉKEK GYÁRTÁSÁVAL ÉS ÉRTÉKESÍTÉSÉVEL FOGLALKOZÓ SUTURES INDIA LTD-BE.


A TPG Capital egy austini székhelyű, a világ 10 országában 17 irodával rendelkező vezető magántőke befektetési társaság, amelynek kezelt vagyona meghaladja az 55 milliárd dollárt. A társaság az alapítása óta eltelt tíz évben több mint 180 társaságba fektetett be a világ számos pontján. Portfoliójának részét képezi többek között a Burger King, a Virgin Entertainment, illetve az Avaya Communication is.

A Társaság növekedési alapja (TPG Growth) elsősorban a kisebb kivásárlásokra és növekedési tőkebefektetésekre fókuszál a kiskereskedelem, technológia, IT, egészségügy, energetika és média területén. Az ezzel foglalkozó alapja jelenleg kezelt vagyona meghaladja a 3,5 milliárd dollárt.

Az 1985-ben két magánszemély által alapított Sutures India a sebészeti cérnák gyártása területén piacvezető pozícióval rendelkezik Indiában. A társaság steril felszívódó, valamint nem felszívódó sebvarró fonalakat, sebészeti hálókat, haskötőket, sebészeti kesztyűket, sebzáró csíkokat és sebzáró tűzőgépeket gyárt, termékeit 4 kontinens 91 országba exportálja. A több mint 200 főt alkalmazó Sutures kiterjedt hálózatán(3 depó, 2 disztribútor, 1500+ ügynök) keresztül lát el nagykereskedelmi központokat, kórházakat és ápolási intézményeket termékekkel.

Vishwarupe Narain, a TPG Growth India ország-igazgatója a tranzakció legfontosabb okának azt látja, hogy Indiában működik a világ egyik legalacsonyobban penetrált egészségügyi rendszere, mivel összesen 9 ágy jut 10 000 lakosra. Emiatt az indiai egészségügyi eszközök piacán a következő években erőteljes növekedés várható, melyet a Sutures megfelelő tőkeháttérrel képes lesz kihasználni.

A tranzakcióban az IMAP indiai partnere, az O3 Capital a vevők tanácsadójaként vett részt.