AZ IBERCHEM S.A., A VILÁG EGYIK VEZETŐ ILLAT- ÉS ILLÓANYAG, VALAMINT AROMA GYÁRTÓJÁNAK 100 SZÁZALÉKOS ÜZLETRÉSZÉT A MAGNUM CAPITAL MAGÁNTŐKE BEFEKTETÉSI TÁRSASÁG ÉS AZ IBERCHEM MENEDZSMENTJÉNEK NÉHÁNY TAGJA VÁSÁROLTA MEG, KÖZEL 85 MILLIÓ EURÓ VÉTELÁRÉRT.


A 100 és 200 millió euró közötti befektetésekre összpontosító Magnum Capital az Ibériai-félsziget egyik vezető és egyben legaktívabb magántőke-befektetési társasága. Az alap jelenleg 8 portfólió céggel rendelkezik, és összességében 866 millió euró értékű vagyont kezel.

1985-ben a spanyolországi Murcia-ban alapított Iberchem S.A. ma a világ egyik meghatározó illatanyag és aroma gyártójaként Európában, Észak- és Közép-Amerikában, valamint Ázsiában összesen nyolc modern termelési és technológiai központtal rendelkezik. A több mint 90 millió euró árbevételű társaság által gyártott  illatanyagok parfümökben, higiéniai és otthonápolási  cikkekben kerülnek felhasználásra, míg ízesítő anyagait széles körben hasznosítják az élelmiszeripar számos területén. A tranzakcióban a Iberchem menedzsmentjének tanácsadójaként az IMAP spanyol és portugál partnere, az IMAP Lynx vett részt.