Siófok, 2015. április

A Francia JBT Group megvásárolta a Kaona Kft. 100%-os üzletrészét.

A siófoki Kaona Kft. műanyagipari termékek gyártására alakult két évtizede, a hagyományos egykomponensű, hőre lágyuló műanyag fröccsöntés mellett meghonosította a 2- és 3-komponensű, valamint a gázbefúvásos hőre lágyuló műanyag fröccsöntést is. A fröccsöntés mellett szerelést és komplett termék előállítást is végez a cég.

A társaság két, egymás melletti gyártóüzeme 2 x 2 000 m2-es gyártócsarnokaiban több mint 200 alkalmazott dolgozik 25 darab 20-500 tonna záróerejű 1k-, 2k- és 3k-fröccsöntő gépeken, évente több mint 2 000 000 szerelt termék előállításán.

A befektető, a francia JBT cégcsoport működése ötven évet meghaladó múltra tekint vissza. Jelen van Franciaországban, Spanyolországban, Mexikóban és Tunéziában is. Világszerte 600 feletti alkalmazottat foglalkoztat és EUR 50 millió-t meghaladó árbevételt realizál.

A Kaona napi szintű irányítását továbbra is a termelés, minőségirányítás, logisztika, pénzügy és az operatív felsővezetés első számú vezetőiből álló, tulajdonos-független menedzsment látja el.

A tranzakció fő hajtóerejeként a JBT a Kaona egészségügyi növekedési potenciálját jelölte meg, a JBT – meglévő kapcsolataira alapozva – a Kaona révén a világszinten legnagyobb vevőjének magyar gyáregységét jelentős földrajzi közelségből is képes lesz kiszolgálni.

A vevők, azaz a JBT Group tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt.