Budapest, 2018 február 1.

2018. február 1.-én az Affidea Diagnosztika Kft. megvásárolta a Főnix-Med Zrt. részvényeinek 100%-át.
A képalkotó diagnosztikai szolgáltatásokat nyújtó Affidea vállalatcsoportot 26 éve Magyarországon alapították. Az Affidea csoport legkorszerűbb diagnosztikai szolgáltatásai ma már 16 országban, összesen 230 telephelyen elérhetőek. Csak Magyarországon – Leitner György ügyvezetésével – 12 telephelyén 500 főt meghaladó alkalmazotti és szerződéses jogviszonyban foglalkoztatott munkatársa volt a csoportnak.

Az Affidea a Főnix-Med megvásárlása révén – amely a csoport első, nem diagnosztikai szektorbeli befektetése – itthon immár számos járóbeteg-ellátási- és vállalat-egészségügyi szolgáltatással kibővült, integrált magánegészségügyi szolgáltatást képes nyújtani.

A Főnix-Med 600 munkatársával több mint 100 ezer munkavállaló számára biztosít vállalat- és foglalkozás-egészségügyi ellátást. 20 évet meghaladó fennállása során magán- és foglalkozás-egészségügyi szolgáltatásokra összpontosított, az árbevételének mindössze 25%-a származott közfinanszírozásból. Az eladó Opinion-csoportot Dr. Takács Zoltán képviselte.

A tranzakció az eddigi legnagyobb, szakmai befektető által megvalósított magánegészségügyi tranzakció az országban, egyúttal jelentős lépése a szegmens elkerülhetetlen konszolidációs folyamatának.

Az Affidea tranzakciós tanácsadója a Concorde MB Partners volt.