Cegertek_81_072015-BEN AZ IMAP NEMZETKÖZI HÁLÓZATA 221 TRANZAKCIÓT ZÁRT VILÁGSZERTE, ÖSSZESEN 9,6 MILLIÁRD DOLLÁR ÉRTÉKBEN.

A 2015-ben lezárt 221 ügylet 9,6 milliárd dolláros összértéke 53 millió dolláros átlagos tranzakciónkénti értéket jelent, 50 százalékkal magasabbat, mint tavaly. Tranzakcióink harmada, egészen pontosan 32 százaléka határokon átívelő, több országot érintő ügylet volt.

Továbbra is az ipari szegmensben köttetett a legtöbb üzlet, egy év alatt 50, míg ezt követi az üzleti szolgáltatások és az infokommunikációs (ICT) terület 36, illetve 30 lezárt tranzakcióval. A pénzügyi és energia szektorban kevesebb, de rendkívül nagy értékű ügyleteket zártunk.

AZ IMAP tovább erősítette nemzetközi jelenlétét és összesen hat új partnerirodát nyitottunk stratégiailag fontos területeken, úgyis mint Észak-Nyugat Afrika, Brazília, Boston, India és a Közel-Kelet. Latin-Amerikában meghatszorozódott, míg Ázsiában duplázódott a tranzakcióink száma, de Észak-Amerikában is több ügylet zárult 2015-ben, mint egy évvel korábban.

Ennek ellenére mégis Európában, az IMAP Olaszország (Vitale & Co) közreműködésével köttetett meg az év legnagyobb értékű tranzakciója, amelyben a vásárló Advent International és Bain Capital páros 2,2 milliárd eurót fizetett az ICBPI többségi részesedéséért.

Az IMAP 2016-ban is azon dolgozik majd, hogy megőrizze nemzetközi vezető szerepét a közepes méretű felvásárlási és összeolvadási tranzakciók specialistái között.

Várkoly Dóra
elemző
Concorde MB Partners
dora.varkoly@cmbp.hu